Hurda Çeşitleri

Hurda Çeşitleri

Hurda Çeşitleri

Hurda Çeşitleri tükenen dünya kaynaklarından daha uzun süre faydalanmanın yolu geri dönüşümü olan materyallerin değerlendirilmesidir. Özellikle metallerin neredeyse tamamı geri dönüşüm özelliğine sahiptir. Alüminyum hurdası veya çinko hurdası eritilerek yeni ürünlerin ortaya çıkmasında kullanılmaktadır. Köksal Metal Hurda olarak ülke ekonomisine katma değer sağlamak amacıyla her türlü metal hurdalarını geri dönüşüm işlemleri için topluyoruz. Ekonomimize kazandırmış olduğumuz hurda metal çeşitleri arasında;

  • Bakır
  • Alüminyum
  • Demir
  • Çinko
  • Krom
  • Kurşun
  • Makine hurdaları
  • Pas tutmayan diğer metaller


Hurda çeşitleri adreslerinizden teslim alınmaktadır. Metallerin geri dönüşüme kazandırılması yanında sunduğumuz hizmetler ile çevrenin de korunmasına yardımcı oluyoruz.


Hurda Metal Neden Değerli?


Bakır hurdası ya da demir hurdası ekonomik değeri yüksek olan metallerdir. Bu metallerin yeraltından çıkartılması diğer metallerle birleşimlerinin sağlanması ve işlenerek kullanıma hazır hale getirilmesi büyük bir emek ve kaynak harcanarak yapılmaktadır. Bu paslanmaz hurdalar olarak daha küçük emek ve maliyetlerle işlenerek önemli ölçüde tasarruf yapılmasını sağlamaktadır.


Hurda metale sahip olanlar da bunu bir bedel karşılığında bizlere ulaştırarak hem kazanç sağlayabilir hem de geri dönüşüme girecek metallerle ülke ekonomisine katkı sağlayabilirler. Hurdacı olarak görülen birçok metalin önemli bir katma değeri bulunmaktadır. Hurda metaller birçok kez dönüştürülerek farklı ürünlerin üretilmesinde kullanılma özelliğine sahiptir.


Hurda Metallerin Çevreye Zararı


Ağır metallerden olan kurşun hurdası çevreye atıldığında toprağı zehirleyerek bitkilerin ölmesine sebep olmaktadır. Yağmur ve kar sularıyla yeraltı sularına ve nehirlere ulaşan kurşun atıkları suda yaşayan canlıların ölümüne sebep olmaktadır. Krom hurdası ve makine hurdası toprağın verimini düşürerek suya karışması durumunda da canlıların ölümüne yol açmaktadır. Köksal Metal Hurda olarak çevre bilincini yaygınlaştırmak, hurda metal çeşitlerini elinde bulunduranlara maddi bir kazanç sağlayarak atıldığı takdirde ekonomiye ve doğaya büyük zararı olan hurdaların tekrar kullanılmasını amaçlıyoruz.


Paslanmaz Hurdalar


Metallerin geri dönüşüme girebilmesi için öncelikli kriter paslanmaz hurdalar olması gerekmektedir. Pas tutmuş hurda metal ekonomik değerinden önemli kayıplar vermiş demektir. Köksal Metal Hurda olarak tüm metal hurdalarınızı adresinizden teslim alarak bedelini hemen ödüyoruz.

 

Yorumlar

Yorum Yap

WhatsApp