Geri Dönüşüm Nedir?

Geri Dönüşüm Nedir?

Geri Dönüşüm Nedir?

Geri dönüşüm nedir, tekrar kullanılabilme olasılığı olan atıkların birçok işlemden geçerek yeniden başlangıç sürecine girmesine denir. Geri dönüşüm projelerinin oluşmasının nedeni birçok sebepten dolayı kaynak sıkıntısının yaşanmasıdır. Ülkemizde de birçok ilimizde geri dönüşüm projeleri belediyeler tarafından kullanılmaktadır.

Geri dönüşüme dahil olabilecek atıklar;

Doğal gaz, petrol, kömür, hava, su ve minerallerden sonra dünyada yedinci doğal kaynak olarak kabul edilmektedir. Çöpte bulunan doğal ve değerli kaynakların önemini vurgulamak adına Küresel Geri Dönüşüm Vakfı, 18 Mart 2019 tarihinde ilk kez dünya geri dönüşüm gününü kutlamıştır.

Geri Dönüşüm Nasıl Yapılır?

Geri dönüşüm yapılacak malzemenin içerdiği özelliklere göre, geri dönüşüm yöntemi değişiklik gösterir.

Geri dönüşüm işlemleri şu aşamalardan oluşur;

  • Kaynakta ayrıştırılması, değerlendirilebilecek olan atıklar, bulundukları yerde çöplerden ayrı biriktirilir.
  • Sınıflama, ayrıştırılan atıklar, metal, cam ve kağıt olarak sınıflandırılır.
  • Değerlendirme, toplanan atıklar, hem fiziksel hem kimyasal değişime uğrayarak yeni bir oluşum olarak tekrardan ekonomiye dahil olur.
  • Yeni ürünü ekonomiye kazandırma, geri dönüşümü tamamlanan ürün, yeni bir ürün olarak tekrar kullanıma sunulur.

Geri Dönüşüm İle Hurda Alım & Satım

Hurda, işlevselliğini yitiren maddelerin tümüne verilen addır. Artık işe yaramayan hurda malzemeleri de geri dönüşüm sayesinde değer kazanıp değerlendirilmektedir. Hurdalar, cinsleri, boyutları ve ağırlığına göre ayrılıp geri dönüşümde kullanılmak üzere hazır hale getirilmektedir. Hurdacılık alanında uygun fiyatlar ile alım yapan firmamız Köksal Metal Hurda sayesinde eski ürünlerinizi alarak kaliteli bir şekilde geri dönüşüme dahil ediyor ve sonrasında tekrar kazandırıyoruz.

Köksal Metal Hurda olarak elinizdeki her türlü metal hurdayı alıyoruz. Doğayı korumak adına önceden yararlı şekilde kullanılmış ve sonrasında işe yaramaz olan ürünlerinizi “ham maddenin her parçası bizim için değerlidir” anlayışı ile ilerleyen firmamız Köksal Metal Hurda’yı tercih edebilirsiniz.

Firmamız, %100 müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için hurda alım & satım hizmetini geniş bir ürün yelpazesi ile sunan bir tedarikçi firmadır. Uzun yıllardır kazandığımız tecrübe ve uzman kadromuz ile sizlere daha iyi hizmet verebilmek için işimizi en iyi şekilde yapıyoruz. İletişim için 0535 321 50 76 numaralı hattan bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yap

WhatsApp